|
Ingrediënten
1 kilogram
1 deciliter
1 eetlepel
1 deciliter
100 gram
80 gram
|
Asperges
Yoghurt
Paprikapoeder
Slagroom
Mie de pain
Boter
Zout
Peper |
Hoofdgerecht
voor
4 personen |
Voorbereiding
Schil de asperges zorgvuldig, snij er de
onderste stukjes af. |
|
|
Bereiding
Breng een pan met water een lepeltje suiker en zout aan de kook en kook
de asperges hierin 20 minuten. Maak gedurende die tijd het mie de pain
heel fijn. Smelt de boter in een pan, laat deze licht kleur krijgen,
geef er het mie de pain bij en sauteer
dit bruin onder voortdurend roeren. Bedek met de helft van het mie
de pain de bodem van een ovenvaste schaal. Laat de asperges goed
uitlekken en leg ze in de ovenvaste schaal. Klop yoghurt, slagroom en
paprikapoeder, met wat zout goed door elkaar. Geef er flink wat peper
bij en schenk dit mengsel over de asperges. Bedek het met de rest van
het mie de pain. Schuif de schaal in een oven van 200 graden C. en laat
de bovenkant bruin worden in 10 minuten.
|
|
Laatst
gewijzigd op: 29-03-02
©Siejokee 2001
|