Krab

Ingrediënten

750 gram
5 eetlepels
4 stuks

1 stuk
100 ml
1 teentje
2 a 3 stuks
250 gram
2 eetlepels
5 eetlepels

 

Asperges groen of wit
Olijfolie
Gember verse in schijfjes
Gember vers in stukjes
Rijstwijn mag ook sherry zijn
Kippenbouillon Fond
Knoflook
Bosuitjes
Krabbevlees
Oestersaus
Water

Voorbereiding

De asperges schoonmaken en schillen. Knoflookteentje in kleine stukjes snijden. Stuk gember fijn snijden, de witte delen van de bosuitjes in kleine ringetjes snijden. De asperges in stukken snijden, de kopstukken 5 cm lang , de rest 3 cm lang. D e saus voorbereiden, bouillon, oestersaus en zout mengen.

Bereiding

De pan verhitten, 3 eetlepels olie in de pan doen en hierin de  gember kort aanbakken. De aspergestukken toevoegen en  roerbakken tot deze verhit zijn. De helft van de sherry druppelend toevoegen en al roerend laten opnemen. Zet de pit iets lager. De bouillon met het zout toevoegen, aan de kook  brengen en met een deksel erop op een laag pitje 5 à 10  minuten laten doorkoken. De asperges mogen echter niet te  zacht worden, de asperges dienen beetgaar te zijn. De  asperges op een schaal warm houden onder bijvoorbeeld  aluminiumfolie. De pan of wok uitspoelen en droogwrijven. De  rest van de olie in de pan verhitten. Knoflook, gember en  bosuitjes aanbakken. Het krabvlees erdoor roeren. Nadat dit  alles warm is geworden, voeg dan de rest van de sherry en de > oestersaus al roerende toe. Als de saus gebonden is, schep de saus dan over de asperges en dien deze op.

Vorige Startpagina Terug Volgende

Laatst gewijzigd op: 30-04-01
©Siejokee 2001