met grote Garnalen

Ingrediënten

16 stuks 
12 stuks 
1 eetlepel 
50 gram 
50 gram 
50 gram
1 centiliter
0,5 liter 
100 gram 
1 deciliter 
1 eetlepel 
4 takjes 

 

Asperges
Garnalen grote ongepelde
Olijfolie
Sjalot
Wortel
SelderijCognac
Witte wijn
Crème fraîche Fr. 
Boter
Olijfolie
Tomatenpuree
Dragon

Voorbereiding

Was en schil de asperges. Pel de grote garnalen en maak deze
verder schoon. Snijd vanaf de kopzijde de garnaal een stukje
in..

Bereiding

Bak de garnalen ongeveer 4 minuten in een beetje olijfolie  op. Kook de asperges in gezout water ongeveer 10 minuten.  Laat ze afkoelen en uitdruipen. Snijd de asperges schuin en  voorzichtig in de lengte in tweeën. Fruit de sjalot, de wortel,  de selderie in de olijfolie. Voeg de resten van de garnalen en  een soeplepel tomatenpuree toe. Flambeer met de cognac en  voeg de witte wijn en ongeveer 250 milliliter water toe. Laat  dit in 20 minuten tot 2/3 inkoken. Voeg de crème fraîche toe  en giet dit mengsel door een fijne zeef.. Breng het weer aan  de kook en voeg de boter toe om te binden

Presentatie

Doe in een diepe bord een beetje van de saus en leg hierin de grote garnalen en de asperges. Versier dit met een sprietje dragon.

Vorige Startpagina Terug Volgende

©Siejokee 2001