met Briesaus

Ingrediënten

500 gram
2 eetlepels
2 eetlepels
250 ml
170 gram

 

Asperges 
Boter 
Bloem 
Melk 
Brie (zonder rand) 
Zout
Nootmuskaat
Peper 

Voorgerecht voor 4 a 6 personen
Voorbereiding

Maak de  asperges schoon. Snijd de kaas in stukjes.

Bereiding

Kook de asperges beetgaar. Smelt de boter in een pan op middelmatig vuur en roer de bloem er doorheen. Laat dit ongeveer 2 minuten garen en voeg de melk al roerende toe. Breng dit onder voortdurend roeren aan de kook. Voeg de gesneden kaas toe aan dit mengsel en blijf roeren tot de kaas gesmolten is. Breng de saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Schep de saus over de gekookte asperges.

Vorige Startpagina Terug Volgende

Laatst gewijzigd op: 29-03-02
©Siejokee 2001