in 't Zuur

Ingrediënten

1
1,5 a 2 kg
1
1,25 liter
500 ml
4 eetlepels
4 eetlepels
2 theelepels

 

Middelgrote ui 
Asperges 
Rode peper 
Witte wijnazijn 
Water 
Suiker 
Inmaak specerijen 
Zeezout 

Voorbereiding

Maak de uien, pepers en asperges schoon.

Plaats diverse schijven ui op de bodem van twee 1 liter wekpotten.

Zet de asperges met de kop naar boven in de potten. 

Bereiding

Plaats tussen de asperges de in smalle reepjes gesneden pepers. Doe de overige ingredienten in een kookpan en verhit deze boven middelmatig vuur gedurende 10 minuten. Schenk de inhoud van de pan in de 2 potten, en laat ongeveer 1 cm ruimte over bij de rand. Sluit de potten volgens de gebruiksaanwijzing en verhit de potten (of flessen) ongeveer 20 minuten in kokend water. 

Vorige Startpagina Terug

Laatst gewijzigd op: 24-04-01
©Siejokee 2001