|
Ingrediënten
400 gram
2
dl
3 blaadjes
1 scheutje
|
gekookte
asperges
(bewaar de koppen apart)
lobbig
geslagen room
gelatine
witte
wijn
peper
en zout |
4
personen |
Voorbereiding
L
Zet de kalfstong met de maggiblokjes op in
een pan met 0,7 dl water en laat
deze ongeveer 2 uur trekken op een laag pitje.
Kook de asperges. Week de gelatine-blaadjes. |
|
|
Bereiding
Pureer de asperges in de
keukenmachine en voeg de wijn toe. Verwarm deze puree en los hier de
(geweekte) gelatineblaadjes in op.
Laten afkoelen en dan de slagroom er
door spatelen.
Verdeel de mousse over 4 ramequins
en laat deze afkoelen in de koelkast.
Pureer ongeveer 200 gram kalfstong
in de keukenmachine
Verwarm de bouillon en los hier de
(geweekte)gelatineblaadjes in op.
Laat wat afkoelen en spatel de
slagroom door het mengsel.
Verdeel de hammousse over de
ramequins boven op de aspergemousse.
Laat minstens 2 uur in de koelkast
opstijven.
Kook wat balsamico azijn in tot
stroop. |
Serveertips
Stort de mousse op het midden van
elk van de 4 borden
Garneer de bovenkant met een of 2
blaadjes rucola en
2 kopjes asperges en maak af met wat
schijfjes kalfstong.
Druppel wat van de balsamico-stroop
rondom.
|
|
Laatst
gewijzigd op: 30-04-07
©Siejokee 2001
|