Mousse&Kalfstongmousse

Ingrediënten


 400 gram

 2 dl
3 blaadjes
1 scheutje


 
 
 
 gekookte asperges
 (bewaar de koppen apart) 
 lobbig geslagen room
 gelatine
 witte wijn
 peper en zout
4 personen
Voorbereiding

L

Zet de kalfstong met de maggiblokjes op in een pan met 0,7 dl water en laat deze ongeveer 2 uur trekken op een laag pitje. Kook de asperges. Week de gelatine-blaadjes.

Bereiding

Pureer de asperges in de keukenmachine en voeg de wijn toe. Verwarm deze puree en los hier de (geweekte) gelatineblaadjes in op. 
Laten afkoelen en dan de slagroom er door spatelen. 
Verdeel de mousse over 4 ramequins en laat deze afkoelen in de koelkast. 
Pureer ongeveer 200 gram kalfstong in de keukenmachine 
Verwarm de bouillon en los hier de (geweekte)gelatineblaadjes in op. 
Laat wat afkoelen en spatel de slagroom door het mengsel. 
Verdeel de hammousse over de ramequins boven op de aspergemousse. 
Laat minstens 2 uur in de koelkast opstijven. 
Kook wat balsamico azijn in tot stroop.

Serveertips

Stort de mousse op het midden van elk van de 4 borden 
Garneer de bovenkant met een of 2 blaadjes rucola en 
2 kopjes asperges en maak af met wat schijfjes kalfstong.
Druppel wat van de balsamico-stroop rondom.

 

Vorige Startpagina Terug Volgende

Laatst gewijzigd op: 30-04-07
©Siejokee 2001