|
Ingredienten
650 g
4
2 à 3
3 dl
4 |
asperges
tomaten
knoflookteentjes
olijfolie
eieren
mosterd
groene peper
tijm
bieslook
peper en zout |
|
Voorbereiding
Dompel de tomaten enkele seconden in kokend water, verfris en verwijder huid en zaden. Snijd het vruchtvlees in blokjes, doe ze in de olie en laat alles enkele uren marineren in de ijskast.
|
|
|
Bereiding
Verhit de olijfolie en voeg de tijm en geperste knoflook toe. Haal na twee minuten de pan van het vuur.
Schil en kook de asperges in gezouten water. Breek de eieren en doe de dooiers in een hittebestendige kom. Voeg 2 eetlepels aspergenat toe en klop tot een schuimige massa. Voeg mosterd en groene peper toe. Verdeel de saus over de borden. Verhit de stukjes tomaat in de olie, kruid met peper en zout. Verwijder de blokjes tomaat, dep ze droog en leg ze op de borden met de saus. Schik de asperges op de tomaten en versier met bieslooksnippers.
|
|
©Siejokee 2001
|