|
Ingrediënten
20 stuks
20 stuks
100 gram
50 gram
2 deciliter
5 deciliter
1 halve 1 takje fijngehakte
|
Aardappelen NIEUWE
Asperges
Morellen
Boter
Gevogelte fond
Room
Nootmuskaat
Peterselie |
|
Voorbereiding
Was en schil de asperges. |
|
|
Bereiding
Kook de aardappelen in ongeveer 15 minuten in hun schil. Giet de aardappelen af en schil de aardappelen. Bak de aardappelen ongeveer 5 minuten op in boter maar laat ze NIET bruin worden. De aardappelen dienen als het ware een jasje van boter te krijgen. Voeg de asperges toe aan de aardappelen. Schenk de bouillon erbij. Zet de deksel op de pan en laat deze ongeveer 20 minuten koken bij een temperatuur van ongeveer 200 °C. Maak de morieljes schoon en voeg deze toe in de pan. Laat dan nog
ongeveer 5 minuten doorkoken.
|
Presentatie
Verdeel de inhoud van de pan over de 4 voorverwarmde borden. Voeg de room en de nootmuskaat toe aan het kookvocht en verwarm dit op een laag vuurtje. Giet de saus bij de groenten en strooi hierover de fijngehakte peterselie. WARM serveren.
|
|
|
Laatst
gewijzigd op: 24-04-01
©Siejokee 2001
|