Prei soep

Ingrediënten

500 gram
1 deciliter
2
1 eetlepel
1 liter
125 milliliter 
1 eetlepel

 

Asperges 
Melk 
Preien 
Zonnebloemolie 
Kippenbouillon 
Crème fraîche 
Maïzena of allesbinder 
Peper 
Zout 

Voorgerecht voor 4 personen
Voorbereiding

Schil de asperges en snij ze in stukejs van 3 cm. Breng de bouillon aan met de melk aan de kook en laat deze 15-20 minuten trekken zonder te koken. Maak de prei schoon, verwijder de donkergroene delen en snijd de rest in smalle ringetjes. Fruit ze 2 minuten in de hete olie en voeg ze bij de soep. 

Bereiding

Roer de crème fraîche los met de maïzena. Meng enkele lepels warme soep erdoor en schenk het roommengsel al roerend bij de soep. De soep mag niet koken. Voeg peper en zout naar smaak toe.

TIP: 

vervang de kippenbouillon door groenten- of kruidenbouillon, dan is het een vegetarische soep

bestrooi de soep voor het serveren met geraspte belegen kaas of komijnekaas

Vorige Startpagina Terug Volgende

Laatst gewijzigd op: 30-04-02
©Siejokee 2001