|
Ingrediënten
500 gram
1 deciliter
2
1 eetlepel
1 liter
125 milliliter
1 eetlepel
|
Asperges
Melk
Preien
Zonnebloemolie
Kippenbouillon
Crème fraîche
Maïzena of allesbinder
Peper
Zout |
Voorgerecht voor 4
personen |
Voorbereiding
Schil de asperges en snij ze in stukejs van
3 cm. Breng de bouillon aan met de melk aan de kook en laat deze 15-20
minuten trekken zonder te koken. Maak de prei schoon, verwijder de
donkergroene delen en snijd de rest in smalle ringetjes. Fruit ze 2
minuten in de hete olie en voeg ze bij de soep.
|
|
|
Bereiding
Roer de crème fraîche los met de maïzena. Meng enkele lepels warme
soep erdoor en schenk het roommengsel al roerend bij de soep. De soep
mag niet koken. Voeg peper en zout naar smaak toe.
|
TIP:
|
vervang de kippenbouillon
door groenten- of kruidenbouillon, dan is het een vegetarische soep |
|
bestrooi de soep voor het
serveren met geraspte belegen kaas of komijnekaas |
|
|
Laatst
gewijzigd op: 30-04-02
©Siejokee 2001
|