Scampi in kreeftensaus   

Ingredienten

16


  1,6 kg
 15 g
 15 g
 

16
1/2 liter
enkele druppeltjes
50 g

 

scampi's
verse witte peper
olijfolie
asperges
boter
zout
suiker
bladfolie
peultjes
kreeftensoep
cognac
boter

 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereiding

Verhit de oven tot 175°C. Snijd de scampi's tot de staart in en kruid ze licht met peper. Smeer ze in met olijfolie en zet ze opengevouwen op een bakplaat
Bak de scampi's in de voorverhitte oven in ongeveer 4 minuten gaar. Neem ze uit de oven en zout ze licht.
Bereid de asperges met boter, zout, suiker en bladfolie volgens het basisrecept ( zie elders in deze receptendatabase )
Maak de peultjes schoon, kook ze enkele minuten en spoel ze met koud water af.
Giet de kreeftensoep met de cognac in een pan en verhit deze. Voeg de boter bij de kreeftensaus en klop deze schuimig met een staafmixer. Schep de asperges uit het vocht en dep ze droog met een theedoek.
Verhit de peultjes 1 minuut in het aspergevocht. Schep wat kreeftensaus op elk bord. Leg de asperges in de saus en leg hierop telkens 4 peultjes. Zet de scampi's op de asperges. Serveer er rijst apart bij.

 

 
WIJNTIP: 
 

Franz Künstler - Hochheimer Hernnberg - Riesling trocken

Vorige Startpagina Terug Volgende

Laatst gewijzigd op: 18.04.2004
©Siejokee 2001