|
Ingrediënten
1 eetlepel
1 middelgrote
1 takje
3
500 gram
2 eetlepels
150 gram
1
|
Boter
Wortel
Dille
Uien
Goudbaars
Boter
Slagroom zoete
Eierdooier
Zout en Peper |
|
Voorbereiding
De asperges wassen en schoonmaken. De wortels schillen en in de lengte in vieren delen in kleine stukken snijden. De dille wassen en
fijnsnijden. De uien schoonmaken en snipperen. De vis graatvrij maken en in 8 stukken verdelen. |
|
|
Bereiding
De asperges in ongeveer 20 minuten in ruim water met een snufje zout beetgaar koken. De wortel blancheren, laten schrikken en uitlekken. De vis in en pan met een beetje water en een beetje boter aan de kook brengen. De pan van het vuur nemen. De room stijf kloppen en met het eigeel mengen. De asperges en de wortelen, de dille en een beetje visvocht verhitten en op smaak brengen. Het roommengsel toevoegen en onder voortdurend roeren kort laten koken.
Het aspergemengsel met de vis op voorverwarmde borden serveren.
|
|
Laatst
gewijzigd op: 24-04-01
©Siejokee 2001
|