met Goudbrasem

Ingrediënten

1 eetlepel 
1 middelgrote 
1 takje 

500 gram 
2 eetlepels 
150 gram

 

Boter 
Wortel 
Dille 
Uien 
Goudbaars 
Boter 
Slagroom zoete 
Eierdooier
Zout en Peper

Voorbereiding

De asperges wassen en schoonmaken. De wortels schillen en in de lengte in vieren delen in kleine stukken snijden. De dille wassen en fijnsnijden. De uien schoonmaken en snipperen. De vis graatvrij maken en in 8 stukken verdelen.

Bereiding

De asperges in ongeveer 20 minuten in ruim water met een snufje zout beetgaar koken. De wortel blancheren, laten schrikken en uitlekken. De vis in en pan met een beetje water en een beetje boter aan de kook brengen. De pan van het vuur nemen. De room stijf kloppen en met het eigeel mengen. De asperges en de wortelen, de dille en een beetje visvocht verhitten en op smaak brengen. Het roommengsel toevoegen en onder voortdurend roeren kort laten koken. Het aspergemengsel met de vis op voorverwarmde borden serveren. 

Vorige Startpagina Terug Volgende

Laatst gewijzigd op: 24-04-01
©Siejokee 2001