|
Ingrediënten
16 stuks
4 plakken
4 stuks
3 centiliter
3
300 gram
3 eetlepels
1 mespunt |
Asperges
Boerenhamgekookt
Bladerdeegplakken
Witte wijn
Eierdooiers
Roomboter
Gehakte Peterselie
Nootmuskaat
Peper en zout |
|
Voorbereiding
Bak de bladerdeegplakken af in de oven op aangegeven
temperatuur, nadat ze zijn ingesmeerd met eigeel. Wanneer ze gaar zijn doormidden snijden. |
|
|
Bereiding
Asperges dun schillen en in pan met ruim kokend water leggen.
Beetgaar pocheren en daarna warm houden in kookvocht.
Witte wijn inkoken tot de helft. Eidooiers in een bekken met
een garde losslaan. Peper en zout naar smaak. In bekken met
warm water eidooiers met ingekookte wijn luchtig slaan tot
yoghurt-dikte. Gesmolten roomboter druppels toevoegen en
warm houden. Plakken ham rustig opwarmen in kookvocht.
|
Presentatie
Plakken ham rustig opwarmen in kookvocht.
Onderkant bladerdeeg op bord leggen, hierop asperges en
ham. Saus hierop met gehakte peterselie en nootmuskaat. Dit
afdekken met overgebleven bladerdeegkapjes.
|
|
|
Laatst
gewijzigd op: 20-05-01
©Siejokee 2001
|