met Boerenham

Ingrediënten

16 stuks
4 plakken
4 stuks
3 centiliter
3
300 gram
3 eetlepels

1 mespunt

 

Asperges
Boerenhamgekookt
Bladerdeegplakken
Witte wijn
Eierdooiers
Roomboter
Gehakte Peterselie
Nootmuskaat
Peper en zout

Voorbereiding

Bak de bladerdeegplakken af in de oven op aangegeven temperatuur, nadat ze zijn ingesmeerd met eigeel. Wanneer ze gaar zijn doormidden snijden.

Bereiding

Asperges dun schillen en in pan met ruim kokend water leggen. Beetgaar pocheren en daarna warm houden in kookvocht.  Witte wijn inkoken tot de helft. Eidooiers in een bekken met  een garde losslaan. Peper en zout naar smaak. In bekken met  warm water eidooiers met ingekookte wijn luchtig slaan tot  yoghurt-dikte. Gesmolten roomboter druppels toevoegen en  warm houden. Plakken ham rustig opwarmen in kookvocht.  

Presentatie

Plakken ham rustig opwarmen in kookvocht.  Onderkant bladerdeeg op bord leggen, hierop asperges en  ham. Saus hierop met gehakte peterselie en nootmuskaat. Dit  afdekken met overgebleven bladerdeegkapjes.

Vorige Startpagina Terug Volgende

Laatst gewijzigd op: 20-05-01
©Siejokee 2001