Cappucino

Een voorgerecht voor 4 personen

Ingrediënten


7 dl
1/2 dl
1/2 dl
 1 theelepel 
 

50 gram



2 eetlepels

 

aspergekopjes
aspergevocht
room
crème fraiche
suiker
nootmuskaat
zout en versgemalen peper
gerookte zalm
verse bieslook
stukje rode sla
klontje boter
notenolie
 

   

Bereiding
Kook de aspergekopjes gaar in water met zout.
Breng het aspergevocht met de room en de crème fraiche aan de kook en laat het enkele minuten zachtjes koken. Voeg de suiker toe en breng de soep op smaak met nootmuskaat, zout en versgemalen peper. Zet het vuur uit.
Snijd de gerookte zalm in reepjes van 1 cm. Hak de bieslook. Snijd de rode sla in dunne reepjes.
Verwarm de soep. Bind de soep licht met allesbinder.
Verhit een klontje boter en bak de rode sla enkele minuten. Voeg eventueel zout en versgemalen peper naar smaak toe.
Maak de soep met de staafmixer schuimig en giet er gelijktijdig de notenolie bij.
Verdeel de stukjes asperge, de zalmreepjes en de rode sla over de voorverwarmde borden.

Giet de aspergecappucino erover en bestrooi de soep met de gehakte bieslook.
 

 

TIP

Riesling -' Schoenenbourg ' Grand Cru d'Alsace 1996 - Domaine Stoeffler
 

Vorige Startpagina Terug Volgende

©Siejokee 2001