Een voorgerecht voor
4 personen
|
Ingrediënten
7 dl
1/2 dl
1/2 dl
1 theelepel
50 gram
2 eetlepels
|
aspergekopjes
aspergevocht
room
crème fraiche
suiker
nootmuskaat
zout en versgemalen peper
gerookte zalm
verse bieslook
stukje rode sla
klontje boter
notenolie
|
|
|
|
|
Bereiding
Kook de aspergekopjes gaar in water met zout.
Breng het aspergevocht met de room en de crème fraiche aan de kook en
laat het enkele minuten zachtjes koken. Voeg de suiker toe en breng de
soep op smaak met nootmuskaat, zout en versgemalen peper. Zet het vuur
uit.
Snijd de gerookte zalm in reepjes van 1 cm. Hak de bieslook. Snijd de
rode sla in dunne reepjes.
Verwarm de soep. Bind de soep licht met allesbinder.
Verhit een klontje boter en bak de rode sla enkele minuten. Voeg
eventueel zout en versgemalen peper naar smaak toe.
Maak de soep met de staafmixer schuimig en giet er gelijktijdig de
notenolie bij.
Verdeel de stukjes asperge, de zalmreepjes en de rode sla over de
voorverwarmde borden.
Giet de aspergecappucino erover en bestrooi de
soep met de gehakte bieslook.
|
|
|
TIP |
Riesling -'
Schoenenbourg ' Grand Cru d'Alsace 1996 - Domaine Stoeffler
|
|
©Siejokee 2001
|