Voorgerecht voor 4 personen
|
Ingrediënten
12 verse
1 hart
1 kropje
50 gram
16
1 à 2
2 eetlepels
2 eetlepels
12 flinterdun
40 gr dungeschaafde
Truffelvinaigrette
2 eetlepels
4 eetlepels
1 theelepel
1 kleingesnipperd
1 eetlepel
1 fijngehakte
|
kleine scharreletijes (< 3
dagen)
van een krop sla
krulsla
veldsla
groene asperges
mooie truffels
mayonaise
room
gesneden plakjes gerookt spek
Parmezaanse kaas vers gemalen
peper&zout
truffeljus
truffelolie
aceta balsamico
sjalotje
kippenbouillon
truffel
|
|
Voorbereiding
Was en pluk de salades en zet de blaadjes
een half uur in ijswater. |
|
|
Bereiding
Droog de salade in een
sla-centrifuge. Schil en snijd de asperges en blancheer de
groenten kort. Maak de spekjes krokant onder de grill. Meng de
mayonaise met de room, roer er een halve gehakte truffel door en
breng op smaak met peper en zout. Leg de eitjes ongeveer 1 uur in
ijswater. Pocheer ze in royaal water, waaraan een scheut azijn en
een snuif zout is toegevoegd.
De ingrediënten voor de truffelvinaigrette tot een emulsie
kloppen.
|
|
Presentatie
De salade en de asperges
aanmaken met truffelvinaigrette en op borden dresseren. De eitjes op de
salade leggen. Op ieder eitje een beetje truffelmayonaise lepelen.
Bestrooien met krokante spekjes, geschaafde kaas
en truffel. Besprenkel de bereiding met nog een weinig
truffelvinaigrette en serveer onmiddellijk
|
Pocheren
Water
aan de kook brengen, eitjes met een pollepel in het kokende water laten
glijden, de pan van het vuur nemen, de eitjes na 3,5 à 4 minuten met
een schuimspaan verwijderen, laten schrikken in ijswater en modelleren
door er oneffenheden af te snijden. |
TIP |
halfdroge, witte aromatische wijn
bijvoorbeeld:
Pinot Blanc - Pfaffenheim
Pinot Blanc - Dirler-Cadé 'Cuveé Réserve'
Pinot Gris - Domaine Paul Blanck -Vin d'Alsace |
|
©Siejokee 2005
|