|
Ingrediënten
16 verse
0,5 theelepel
0,5 theelepel
2 eetlepels
8 plakken
1
1 eetlepel |
asperges
zout
zwarte peper
geraspte citroenschil
diepvries bladerdeeg
eierdooier
sesamzaad
|
16
hapjes |
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 gr C (stand 6). Doe de asperges in een pan kokend water,
voeg zout toe. Blancheer de asperges ongeveer 3 minuten. Haal ze uit de pan en koel ze af onder
de koude kraan. Laat ze uitlekken en snijd ze in stukken van 10 cm. |
|
|
Bereiding
Doe zout, zwarte peper en geraspte citroenschil in een ondiepe schaal en rol de asperges erdoor.
Snijd de plakken bladerdeeg in repen van 6x12 cm en leg op elke reep in het midden een asperge. Maak van het bladerdeeg een keurig
pakketje. Klop in een kom de
eierdooier los met 2 theelepels water en beplak de zijkanten van het deeg, zodat de asperge
helemaal ingepakt is. Sluit de bovennaden goed af met de bolle kant van een vork. Leg de pakketjes op een
ingevet bakblik, bestrijk ze met het overgebleven eimengsel en bestrooi met het sesamzaad.
Bak de pakketjes goudbruin in 15-20 minuten. Deze pakketjes zijn
verrukkelijk.
|
|
Laatst
gewijzigd op: 14-08-01
©Siejokee 2001
|