Aspergestengels

Ingrediënten

16 verse
0,5 theelepel
0,5 theelepel
2 eetlepels
8 plakken

1 eetlepel

 

 asperges
zout
 zwarte peper
 geraspte citroenschil
 diepvries bladerdeeg
eierdooier
sesamzaad

16 hapjes
Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 gr C (stand 6). Doe de asperges in een pan kokend water,
voeg zout toe. Blancheer de asperges ongeveer 3 minuten. Haal ze uit de pan en koel ze af onder 
de koude kraan. Laat ze uitlekken en snijd ze in stukken van 10 cm.

Bereiding

Doe zout, zwarte peper en geraspte citroenschil in een ondiepe schaal en rol de asperges erdoor.
Snijd de plakken bladerdeeg in repen van 6x12 cm en leg op elke reep in het midden een asperge. Maak van het bladerdeeg een keurig pakketje. Klop in een kom de
eierdooier los met 2 theelepels water en beplak de zijkanten van het deeg, zodat de asperge
helemaal ingepakt is. Sluit de bovennaden goed af met de bolle kant van een vork. Leg de pakketjes op een 
ingevet bakblik, bestrijk ze met het overgebleven eimengsel en bestrooi met het sesamzaad.
Bak de pakketjes goudbruin in 15-20 minuten. Deze pakketjes zijn verrukkelijk
.

Vorige Startpagina Terug Volgende

Laatst gewijzigd op: 14-08-01
©Siejokee 2001