|
Ingrediënten
600 gr
1
5 eetl
500 g
1 bosje
half bosje
|
zalmfilet zonder vel
(liefst het middenstuk)
sinaasappel
citroen
extra vierge olijfolie
witte asperges
rucola
verse basilicum, in reepjes
zout en peper
2 eetl honing |
|
Voorbereiding
Schil de asperges met behulp van een dunschiller van achter de kop naar het uiteinde. Snijd het kontje eraf. |
|
|
Bereiding
Spoel de zalm koud af.
Dep hem droog, wikkel hem in plasticfolie
En leg hem ongeveer 1 uur in de diepvries.
Boen de sinaasappel af af met heet water en droog hem af.
Rasp de schil fijn met een rasp..
Pers de sinaasappel en de citroen uit en meng 4 eetlepels van de
olijfolie door het sap.
Snijd de asperges in stukjes van circa 3 cm.
Smeer 4 borden in met wat olijfolie en bestrooi ze met zout en peper.
Snijd de zalm in flinterdunne plakjes en schik ze op de borden.
Bestrijk ze met wat van de marinade.
Verhit de resterende olie en bak de asperges circa 10 minuten op matig
vuur.
Bestrooi de asperges met zout en schep ze om met de honing, sinaasappelrasp
en basilicum.
Schep de asperges op de zalm-carpaccio en garneer met de rucola.
Serveer met warm stokbrood een boter
|
|
Laatst
gewijzigd op: 09-06-05
©Siejokee 2001
|