Zalmcarpaccio

Ingrediënten

600 gr

1

   5 eetl
   500 g
1 bosje
 half bosje  

 

 zalmfilet zonder vel
 (liefst het middenstuk)
 sinaasappel
 citroen
extra vierge olijfolie
witte asperges
 rucola
 verse basilicum, in reepjes
 zout en peper
 2 eetl honing

Voorbereiding

Schil de asperges met behulp van een dunschiller van achter de kop naar het uiteinde. Snijd het kontje eraf.

Bereiding

Spoel de zalm koud af.
Dep hem droog, wikkel hem in plasticfolie
En leg hem ongeveer 1 uur in de diepvries.
Boen de sinaasappel af af met heet water en droog hem af.
Rasp de schil fijn met een rasp..
Pers de sinaasappel en de citroen uit en meng 4 eetlepels van de olijfolie door het sap.
Snijd de asperges in stukjes van circa 3 cm.
Smeer 4 borden in met wat olijfolie en bestrooi ze met zout en peper.
Snijd de zalm in flinterdunne plakjes en schik ze op de borden.
Bestrijk ze met wat van de marinade.
Verhit de resterende olie en bak de asperges circa 10 minuten op matig vuur.
Bestrooi de asperges met zout en schep ze om met de honing, sinaasappelrasp en basilicum.
Schep de asperges op de zalm-carpaccio en garneer met de rucola.

Serveer met warm stokbrood een boter

 

 

Vorige Startpagina Terug Volgende

Laatst gewijzigd op: 09-06-05
©Siejokee 2001