Bladerdeeg

Ingrediėnten

500 g
± 10 stuks
1 bolletje
1 kop
2  plakken
1
2 deciliter
1
1
1 eetlepel

1


 

Wilde tijgergarnalen
 asperges
 kervel
 tomatenblokjes
 bladerdeeg
 ui
droge Witte wijn
losgeklopt ei
dl room
boter
(mengsel van 3 eetl. boter + 3 eetl. bloem)
citroen sap van
tijm
laurier
nootmuskaat
Peper en zout

Voorbereiding  
Leg de diepgevroren tijgergarnalen gedurende 2 minuten in een kom heet water en pel ze.
Smelt 1 eetlepel. boter in een pan en laat er de fijngesnipperde ui in stoven, samen met de harnassen van de tijgergarnalen. Voeg na enkele minuten de droge witte wijn en het sap van 1/2 citroen toe. Breng op smaak met tijm en laurier. 
Voeg 1 dl water toe en laat ± 15 min. afgedekt heel zachtjes koken. Schep dan de ui en de harnassen uit de pan. Snijd de asperges in stukjes van ± 3 cm en doe ze in het kookwater, samen met de gepelde garnalen. Dek af en laat zachtjes garen gedurende ± 7 min.
Laat het bladerdeeg 15 min. ontdooien tot kamertemperatuur. Rol het iets uit in de lengte en snijd elk stuk in tweeėn. 
Leg de stukken op een ovenplaat en strijk ze in met wat losgeklopt ei.

Bereiding

Schep de asperges en de tijgergarnalen uit het kookvocht. Laat het kookvocht tot de helft inkoken.

Voeg de room toe en laat weer enkele minuten inkoken. Voeg dan het mengsel van boter en bloem beetje bij beetje toe tot u een goedgebonden saus bekomt.

Voeg de (diepgevroren) kervel toe en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Voeg de tijgergarnalen en asperges opnieuw toe en verwarm deze in de saus. Breng op smaak met citroensap en de tomatenblokjes.
Intussen bakt u de bladerdeeghoekjes gedurende 10 į 15 minuten in de oven op 160°C.

Presentatie

Snij de mooi opgezwollen hoekjes open (niet volledig doorsnijden) en schik ze op de borden. 
Vul ze met de bereiding van asperges en tijgergarnalen.

Vorige Startpagina Terug Volgende

Laatst gewijzigd op: 10-04-05
©Siejokee 2001