|
Ingrediėnten
500 g
± 10 stuks
1 bolletje
1 kop
2 plakken
1
2 deciliter
1
1
1 eetlepel
1
|
Wilde tijgergarnalen
asperges
kervel
tomatenblokjes
bladerdeeg
ui
droge Witte wijn
losgeklopt ei
dl room
boter (mengsel van 3 eetl. boter + 3 eetl. bloem)
citroen sap van
tijm
laurier
nootmuskaat
Peper en zout |
|
Voorbereiding
Leg de diepgevroren tijgergarnalen gedurende
2 minuten in een kom heet water en pel ze.
Smelt 1 eetlepel. boter in een pan en laat
er de fijngesnipperde ui in stoven, samen met de harnassen van de
tijgergarnalen. Voeg na enkele minuten de droge witte wijn en het sap
van 1/2 citroen toe. Breng op smaak met tijm en laurier.
Voeg 1 dl water
toe en laat ± 15 min. afgedekt heel zachtjes koken.
Schep dan de ui en de harnassen uit de pan.
Snijd de asperges in stukjes van ± 3 cm en doe ze in het kookwater,
samen met de gepelde garnalen. Dek af en laat zachtjes garen gedurende
± 7 min.
Laat het bladerdeeg 15 min. ontdooien tot
kamertemperatuur. Rol het iets uit in de lengte en snijd elk stuk in
tweeėn.
Leg de stukken op een ovenplaat en strijk ze in met wat
losgeklopt ei.
|
|
|
Bereiding
Schep de asperges en de tijgergarnalen uit
het kookvocht. Laat het kookvocht tot de helft inkoken.
Voeg de room toe en laat weer enkele minuten inkoken. Voeg dan het
mengsel van boter en bloem beetje bij beetje toe tot u een
goedgebonden saus bekomt.
Voeg de (diepgevroren) kervel toe en breng op smaak met nootmuskaat,
peper en zout.
Voeg de tijgergarnalen en asperges opnieuw toe en verwarm deze in de
saus. Breng op smaak met citroensap en de tomatenblokjes.
Intussen bakt u de bladerdeeghoekjes gedurende 10 į 15 minuten in de
oven op 160°C.
|
Presentatie
Snij de mooi opgezwollen hoekjes
open (niet volledig doorsnijden) en schik ze op de borden.
Vul ze met de bereiding van asperges en tijgergarnalen.
|
|
|
Laatst
gewijzigd op: 10-04-05
©Siejokee 2001
|