Regina Pacis geschiedenis

De kampioenen van de vorige jaren.
De standen van de vorige jaren.

In 1930 is Regina Pacis opgericht door Schreuder en van der Kroft. De club begon met zo'n dertien leden in het zaaltje van café Haket, het lidmaatschap kostte toen 15 cent. Daarna hebben we in het Parochiehuis gezeten. Hier werd de eerste schaakklok aangeschaft.

In de oorlog moest de club uit het Parochiehuis en is er een jaar bij van der Meer geschaakt. Het laatste jaar is er niet geschaakt.

In 1946 begon de schaakclub weer te spelen in 't Hof, het lidmaatschap was toen een kwartje. Later zijn we verhuisd naar het jongensschoolparochiehuis.

In 1955 werd het 25 jarige bestaan gevierd in "Westlandia". Een tijdje hierna verhuisde de club naar Hofwijck.

In 1970 werd het 40 jarige jubileum gevierd. Toen Hofwijck verbouwd werd, verhuisde de club naar Rehoboth. Jammer genoeg vloog dit gebouw in brand en moest de club weer verhuizen. Toen zijn we naar de Voorhof gegaan.

In 1980 werd het 50 jarige jubileum gevierd. In de jaren tachtig zijn we in de HSB competitie gaan spelen, de eerste jaren met succes, we promoveerden naar de derde klas en later zelfs een jaartje naar de tweede klas. Ook in de jaren tachtig is de jeugdopleiding opgericht, deze is later weer opgeheven door het verlies van leden die zich met de jeugdafdeling bezighielden.

In 2000, toen de club krap bij kas zat, bood het clublid Paul Nieuwlaat aan om in zijn bedrijf te gaan spelen. Begin 2001 werd deze site opgericht.
In oktober 2001 verhuisden we naar het gebouw van voetbalvereniging S.V.Honselersdijk.

Op het ogenblik hebben we ongeveer 11 leden, in de hele geschiedenis van Regina Pacis zijn dat er nooit veel meer dan 20 geweest.
Vanaf het seizoen 2003/2004 vormen we samen met VELO een team voor de HSB competitie. Veel leden doen mee met toernooien als WSK, WSSK, druivenschaak en het vriendschapstoernooi.

Met dank aan de familie van Marrewijk.