Veredeling 

De veredeling van Zantedeschia’s is een zeer tijdrovend proces. Vele jaren van kruisingen maken, en zorgvuldige en doelgerichte selectie maakt het mogelijk om verbeterde cultivars te introduceren. Cultivars welke een verbetering zijn ten opzichte van de bestaande soorten.

De veredeling van Zantedeschia’s vindt plaats op meerdere locaties, welke zeer verschillend zijn qua klimaat. Hierdoor is het mogelijk om nieuwe cultivars te ontwikkelen welke geteeld kunnen worden onder uiteenlopende omstandigheden. Van extreem warm en droog tot koel met weinig licht.

Daarnaast is er een zeer uitgebreid veredelingsprogramma speciaal gericht op resistentie. Het doel van dit programma is om nieuwe cultivars te ontwikkelen welke zeer sterk zijn en een verhoogde weerstand hebben tegen verschillende bodemziekten. Er zijn nu al zeer veelbelovende selecties welke uitgebreid getest worden, alvorens deze als nieuwe cultivar geďntroduceerd worden. 

Met name de uiterlijke kenmerken zijn zeer belangrijk bij een sierlijke plant, zoals Zantedeschia. Nog grotere bloemen in meer kleuren of kleurencombinaties, sterkere bloemen die bestand zijn tegen beschadiging tijdens transport van kwekerij naar consument.

Alles om er voor te zorgen dat de consument een bloem of plant krijgt waar men lang plezier aan kan beleven.

 

 


 

Teelt 

De teelt van Zantedeschia is niet altijd eenvoudig. Om de slagingskans van deze moeilijke teelt te vergroten wordt er alleen uitgegaan van het beste uitgangsmateriaal. Gerenommeerde weefselkweekbedrijven produceren virusvrij uitgangsmateriaal wat minimaal een seizoen onder geconditioneerde omstandigheden wordt doorgeteeld alvorens uitgeleverd te worden naar afnemers. Een uitgebreid teeltprotocol en/of teeltbegeleiding wordt bij het uitgangsmateriaal geleverd. Niets wordt aan het toeval over gelaten.

Alleen het beste is goed genoeg.

Veredelaar = vermeerderar

Calla4all B.V. verhandelt alleen kwekersrechtelijk beschermd uitgangsmateriaal. De knollen, wortelstokken of plantjes worden door Calla4all zelf of door contracttelers gekweekt. De veredelaar is dus ook vermeerderaar. Als veredelaar kan er dan meer invloed uitgeoefend worden op het introductiebeleid. En dit gebeurt dan ook in de praktijk. Als er bijvoorbeeld een verbetering van een bestaande cultivar geďntroduceerd wordt, dan kan Calla4all de productie van het oudere sortiment afbouwen of stop zetten. En geleidelijk kan de productie van de nieuwe introductie vergroot worden.