Introductie

Calla4all B.V. is een handelsonderneming gespecialiseerd in de introductie van nieuwe Zantedeschia’s, ook wel Calla’s genoemd. Het sortiment bevat zowel de gekleurde zomerbloeiende typen (Zantedeschia aestivae) als de aronskelk (Zantedeschia aethiopica). Met name in de laatste groep heeft Calla4all B.V. een unieke positie. Er is baanbrekend werk verricht in de veredeling, en met een bijpassend teeltprotocol kan er zonder problemen jaarrond snijbloemen geproduceerd worden.

Calla4all B.V. beschikt over enkele nieuwe cultivars van Zantedeschia aethiopica welke jaarrond bloemen kunnen produceren in Nederland. Met name 'Avalanche'® heeft bewezen zeer rijk te kunnen bloeien in jaargetijden welke afwijken van de natuurlijke bloeiperiode.

Ook de komende jaren zal Calla4all B.V. nieuwe cultivars introduceren, welke uitermate geschikt zijn om als snijbloem, of tuin-, pot- of kuipplant te telen.

Missie

De naam van de onderneming zegt al genoeg. 

Calla's voor iedereen.

Het is de missie van Calla4all B.V. om iedereen de mogelijkheid te bieden om Calla’s te verkrijgen. Maar dat niet alleen. U moet er ook veel plezier aan beleven. Daarom deze website met informatie voor zowel de consument als de detaillist, om u zo goed als mogelijk te informeren over de mogelijkheden en de gebruikswaarde van Calla’s.

Groot(s) door klein te blijven.

Calla4all B.V. is een kleinschalige onderneming. Met als kernwoorden: specialisatie, betrokkenheid en betrouwbaarheid.

Zantedeschia's voor elk interieur, maar ook ...

... voor in de tuin, patio, terras of op het balkon.

Van de Zantedeschia aestivae kan terecht gezegd worden dat zowel stijl als vrolijkheid in huis, balkon, terras en tuin gehaald word. Stijlvol zijn de donkere kleuren, tot zelfs zwart aan toe, die een magische Afrikaanse sfeer oproepen. Afrika, het land van herkomst van de Zantedeschia. De heldere kleuren roepen weer het zonnige, vrolijke, kleurrijke karakter op van het Afrikaanse continent met zijn verscheidenheid aan culturen.

De omvang van de donkergroene bladeren van de Zantedeschia aethiopica wekt ontzag. De plant pronkt niet alleen met een zeer weelderig bladerkleed, ook de grote, trechtervormige, fel wit of groenwitte schutbladeren zijn zeer indrukwekkend. De maagdelijke witte kleur van de bloemkelk bezorgt de plant een vreemd zwoel, en toch koel karakter. Het zijn vooral de schutbladeren (spathe) die de aandacht trekken, want de eigenlijke bloempjes zijn piepklein en bevinden zich binnenin aan de bloeikolf (spadix). De Zantedeschia aethiopica is een fascinerende plant. In het fraai gevormde schutblad zijn kracht én fragiliteit samengebracht.