Bio'logisch'e teelt. 

Calla4all B.V. zoekt naar de mogelijkheden van een volledig biologische teelt van Zantedeschia’s. Dit is echter alleen mogelijk met de teelt van zeer sterke cultivars met een natuurlijke weerstand tegen bodemziekten e.d.

Het voordeel hiervan is dat er geen chemische gewasbeschermingsmiddelen gebruikt hoeven te worden en dat hier het milieu mee gespaard wordt.

 

Beschermen van species

Calla4all B.V. werkt samen met kwekers in Afrika om de genetische bronnen in stand te houden. Zantedeschia is een zeer populaire plant over de gehele wereld. Dit heeft als gevolg dat de plant in zijn natuurlijke omgeving steeds meer bedreigd wordt. Door in Afrika bij lokale kwekers species te produceren voor de lokale markt wordt er voorkomen dat de Zantedeschia in de natuur bedreigd wordt. Het is van groot belang dat de genetische variatie in stand gehouden wordt in de natuur. Hier ligt immers de sleutel in verborgen tot het succes naar een betrouwbare teelt van Zantedeschia.

 

Kansen en bedreigingen

De Zantedeschia's in de natuur worden niet alleen door mensen bedreigd. Ook insecten zijn natuurlijke vijanden van deze mooie plant. In Zuid Afrika houden sprinkhanen wel van een lekker groen blaadje (of bloemetje) van de Zantedeschia rehmannii. Zie onderstaande foto.

Maar er zijn ook biologische bestrijders van luizen op Calla's waargenomen, getuige onderstaande foto.