Boeken 1
 

 

Rieboek is een hobby uitgeverij,
voornamelijk bedoeld voor het
uitgeven van eigen producten
en die van
familie en kennissen

ISBN

aangesloten

line decor
  
line decor
 

   
   
   

 
Welkom bij uitgeverij Rieboek


Het idee voor uitgeverij Rieboek is ontstaan uit onvrede na het uitbrengen van de tweede druk van mijn boek "De stilte van mijn vader". Door technische en organisatorische problemen met de toenmalige uitgeverij (inmiddels opgeheven) ontstond de mening dat als ik het zelf zou doen, de opmaak en productie beter naar mijn eigen hand zou kunnen zetten.
Het eerste resultaat werd de derde en laatste druk van voornoemd boek. Daarna verscheen er een tweede boek over dit onderwerp en wel het "Dagboek van Jan van Aalderen", het dagboek waarop het onderzoek naar mijn vaders oorlogsjaren is gebaseerd.

Een nieuwe uitdaging was het ontwerpen en uitbrengen van een poëziealbum voor mijn zus "Ogen-blik" wat weer nieuwe vaardigheden vereiste.

De resultaten tot nu toe vindt U op deze website.

Op 20 november 2020 wordt mijn eerste gedichten-bundel "Zadelpijn" gepresenteerd tijdens Literair De Lier in de bibliotheek van De Lier. Zie activiteiten..

Cor Rieken

 
 
 

Werkwijze

Zelf ben ik begonnen met het maken van een manuscript in de tekstverwerker van Open Office.
DIt is een Open Source pakket en voor een ieder gratis te downloaden en prima geschikt voor een manuscript met weinig of geen afbeeldingen.
Als er toch afbeeldingen in worden opgenomen adviseer is dit pas op het moment te doen dat de teksten zo goed als klaar zijn.
Gebruik je veel afbeeldingen en / of zijn deze nogal belangrijk zoals in fotoboeken of bij poëzie, dan adviseer ik om gebruik te maken van een z.g. opmaakprogramma.
Overleg zo mogelijk vooraf met de uitgever. 

Het titelgedicht van mijn eerste gedichtenbundel.
Presentatie 20 november 2020, zie activiteiten.
Klik op de afbeelding voor een vergroting.
© Uitgeverij Rieboek

          Ontwerp en productie: © UItgeverij Rieboek. Bijgewerkt op 16-10-2020