Tux, the Linux mascotte

home

OpenSource

streaming

DS Lite

linux installation

Wood

playhouse

Interaction

swing

English

Walkie-Talkie

Deze software verandert de Nintendo DS Lite in een Walkie-Talkie. Voor draaien van deze software is een "SLOT-1" kaartje benodigd. Een veelgebruikt SLOT-1 kaartje is de R4DS.

Walkie-Talkie kan ook worden gebruikt als slechts een enkel SLOT-1 kaartje beschikbaar is. Na starten van Walkie-Talkie wordt namelijk niet meer geschreven van of gelezen naar het kaartje. Deze kan dus worden verwijderd om er een andere DS mee te starten.

Download: walkietalkie-0v3.nds

Ontwikkeling

Walkie-Talkie is vrije software. Alle rechten van Nintendo behoren Nintendo toe, maar deze software valt daar niet onder.

walkie-talkie main screen
Walkie-talkie top scherm

walkie-talkie sub screen   walkie-talkie drawing screen
Walkie-talkie sub scherm

Deze versie 0.3 is een update release. Gewijzigd t.o.v. versie 0.2: audio vervorming opgelost, tekenscherm toegevoegd.

Er zijn beperkingen: er kan alleen een tweegesprek plaatsvinden, en omdat de apparaten via wifi contact hebben is de range beperkt. In praktijk wisselt die range van 10 meter binnen tot 30 meter buiten.


Test team

test team
Het in-house test team (hier met telefooncentrale op een wifi modem)

Source

Normaal breng ik mijn software uit onder GPL licentie. Omdat de opensource ontwikkelomgeving voor de Nintendo DS een allegaartje van licenties hanteert is deze software echter gepubliceerd onder een BSD-achtige licentie.

Source code:
walkietalkie-src-v0.3.tar.gz

Note: WalkieTalkie compileert met gewijzigde versies van libnds en liblobby (nieuwe shared memory IPC, software CRC uitgeschakeld). Snapshot van gewijzigde liblobby source is opgenomen in de tarball. Zie README voor meer informatie.