Bezienswaardigheden, activiteiten en informatie over de omgeving:

Fréjus
- Frejus is een stad die gebouwd is door de Romeinen. Overal in het centrum ziet u daar de overblijfselen van. Ook in het Domaine des Pins wordt aan de noord/west kant begrensd door de overblijfselen van een romeinse muur. Frejus is eveneens een bekende kunst- en cultuurstad. Frejus heeft een grote en moderne (jacht) haven, waar ’s avonds veel te doen is en mooie stranden.

- Verdere informatie over Frejus en omgeving is beschikbaar bij de Spar supermarkt op 150 meter afstand (diverse folders) en bij het VVV. Het VVV vindt u rechts aan de rotonde bij de oude stad. Vanuit de vakantiewoning is het de vierde rotonde op de weg naar het oude centrum. Parkeren kunt u 50 meter rechts van het VVV.

Veel meer informatie over Frejus vindt u hier: VVV Fréjus

Vakantiehuisje

St Tropez
- Ten westen van Frejus vindt u steden als St. Maxime en St Tropez. De weg naar St. Tropez langs de kust is druk. Als u in juli/aug. naar St. Tropez wilt gaan, kunt u het beste vroeg (voor 9.00 u vertrekken ) om de drukte voor te zijn. Nog beter is de veerboot te nemen; sneller, leuker en niet zo duur. De boot vertrekt dagelijks meerdere malen vanuit de haven van St. Raphael. Parkeren kunt in de ernaast gelegen parkeergarage.

Cannes, Juan Les Pins , Antibes
- Ten oosten van Frejus vindt u plaatsen als Cannes, Juans Les Pins, Antibes (met de grootste jachten van de wereld in de buitenhaven) en Monaco. Het beste kunt u rijden via de Peage. Dit rijdt verreweg het snelst. Een leuk alternatief is de kustweg (bord de mer), die in oostelijke richting goed te doen is. Antibes is op die manier goed te bereiken. De RN7 is minder aantrekkelijk en drukker, vooral in de omgeving Cannes. Over de peage is ook een aantal kuststeden in Italie gemakkelijk te bereiken.

activiteiten

Esterel gebergte
- Dichtbij ligt het Esterel gebergte, waar u mooie wandelingen kunt maken, kunt fietsen e.d. Bij de rotonde in La Tour de Mare rijdt u in oostelijke richting (RN7 richting Cannes). U komt dan vanzelf in het Esterel gebergte.

Lac de Saint Cassien
- De eerste afslag op de Peage in de richting van Cannes is het Lac de St Cassien. Een prachtig stuwmeer, met veel kleine strandjes.

De alpen
- De zuidwestelijke alpen zijn nabij. U rijdt richting Nice over de peage en dan vervolgens (na de afslag naar het vliegveld) richting Digne. Isola 2000 is vanuit Frejus te bereiken binnen 1 uur en 3 kwartier.

Gorges du Verdon
- Via Draguinan rijdt u naar de beroemde Gorges du Verdon. De rotswanden van de Gorges du Verdon zijn tot wel 700 m hoog. Op veel punten is de vale gier te zien. Als u via de "Rive Droite" rijdt, komt u veel leuke strandjes tegen bij de rivier. De kloof eindigt in het schitterende Lac de Sainte Croix. Het Lac de Sainte Croix is de poort naar de Gorges du Verdon. Vooral vlak bij de toegang tot de Gorges worden veel kano's, kajakken, waterfietsen en motorbootjes verhuurd.

activiteiten


Grasse
- Overige bezienswaardigheden zijn Grasse en de route Napoleon (vanuit Grasse te bereiken).

In Frejus
- Op zondagochtend is er een leuke markt langs de boulevard van Frejus en op woensdagochtend in de oude stad.

- Een restaurant bevindt zich bij de eerste rotonde vanaf Le Domaine des Pins (centrum La Tour de Mare). Daar bevinden zich ook o.a. een bank, apotheek en een artsenpraktijk.

Sportieve activiteiten in Fréjus
- Vanuit de haven van Fréjus is het mogelijk om diverse activiteiten op het water te doen waaronder zeilen, windsurfen en parasailen boven de baai van Fréjus

Parasailen Fréjus


Vuurwerkshow Fréjus
- Elke maandagavond in juli en augustus om 22.30 uur is er in de haven van Frejus een grote vuurwerkshow.

activiteiten