Haagse Schaakbond

Site uit de lucht

(do 30-08-2007, webmaster) De provider heeft ons uit veiligheidsoverwegingen uit de lucht gehaald omdat er is 'ingebroken' op onze site (naar alle waarschijnlijkheid via Mambo). We hopen zo spoedig mogelijk weer in de lucht te zijn. Op deze pagina vindt u alleen de meest recente en belangrijkste berichten. Mail a.u.b. de webmaster als u iets te melden heeft.
Uitgebreid informatie over het verloop van het Persoonlijk Kampioenschap.
Kalender: wo 19 september HSB algemene vergadering - za 13 oktober 1e HSB Grand Prix

Financieel verslag HSB 2006-2007

(zo 16-09-2007, Bob Barbier, secretaris HSB) Inmiddels is het financieel verslag van de Haagse Schaakbond 2006-2007 gereed, welke tijdens de komende Algemene Vergadering zal worden behandeld.
Dit verslag was nog niet opgenomen in het concept-jaarverslag. Het is wel opgenomen in het 'complete' HSB Jaarverslag 2006-2007. Dit jaarverslag zal op 19 september a.s. ter vergadering in drukvorm worden uitgedeeld.
De agenda en bijbehorende stukken voor deze Algemene Vergadering op woensdag 19 september a.s. zijn al eerder gepubliceerd.

Elfde OGD Rapid-toernooi in Delft prooi voor vijf spelers

(ma 09-09-2007, Ted Barendse) Het elfde OGD-Rapidschaaktoernooi was weer zeer goed bezet. Liefst 113 deelnemers waren op het toernooi afgekomen, waaronder een vifjtal grootmeesters. Zij speelden allen een bijzonder gezellig toernooi, dat zoals gebruikelijk halverwege werd onderbroken door de traditionele barbeque.
In de A-groep was het erg spannend. Vele titelhouders liepen al in de eerste ronden enige schade op. Uiteindelijk bleek na 7 ronden een vijftal spelers met 5½ punt op de eerste plaats te zijn geëindigd: IM Andrey Orlov, IGM Igor Khenkin, IGM Dimitri Reinderman, IGM Erik van den Doel en IM Robin Swinkels. Op basis van de weerstandspunten werd IM Andrey Orlov toernooiwinnaar.
Een half puntje achter dit vijftal eindigden IM Stefan van Blitterswijk, IM Eelke Wiersma, IGM Jan Smeets en IM Ekrem Cekro.
De B-groep kende in Marco Kirana een overtuigende winnaar: Hij behaalde liefst 6 uit 7. Op en half punt achterstand eindigde Arjan Hennink, Farhad Ebrahimi, Nico Vromans en Olivier Marincic.
Het toernooi was behalve druk bezet (52 deelnemers in de A-groep en 61 in de B-groep) ook weer erg gezellig. Uiteraard door de barbeque halverwege het toernooi, die de deelnemers op de binnenplaats van het hoofdkantoor van OGD met live-muziek werd aangeboden. Maar ook tijdens het toernooi, waar gedurende de laatste ronden in de bar de wedstrijd Nederland - Bulgarije live kon worden bekeken, en na afloop van het toernooi was de sfeer geweldig. De laatste deelnemers verlieten dan ook ver na de prijsuitreiking, en diep in de nacht, de OGD-bar.
Meer informatie is hier te vinden

Traditie hersteld bij 59e Druivenschaaktoernooi

(za 08-09-2007, Ard Dekker) In de Kandelaar in Naaldwijk is voor de 59e keer het Westlands Druivenschaaktoernooi gehouden. In drie rondes - gespeeld op vrijdag 31 augustus, dinsdag 4 september en vrijdag 7 september - werd niet alleen gestreden om de winst, maar was de gezellige sfeer het meest bepalend. Bijna 120 schakers, senioren en jeugdspelers, zijn met deelname aan dit toernooi het schaakseizoen begonnen. Opvallend was dit jaar de deelname van elf ‘thuisschakers’, schakers die geen lid zijn van een club, maar het leuk vinden om bij dit toernooi hun partijtje mee te spelen. Groep 1 werd gewonnen door Frans v.d. Bos, speler van Haeghe Ooievaar en WSC met 2 punten uit 3 partijen. De eerste prijs voor teams, een digitale schaakklok, werd gewonnen door het team van Lierse 3 (Ruud van Heyningen, Co v.d. Berg-van Lingen, Gerard Buijs en Marco Lamping), die gezamenlijk 8 punten uit hun twaalf gespeelde partijen wisten te halen. Na loting werd DSC tweede.
In totaal speelden 103 senioren mee, waarvan ruim de helft een prijs mocht uitzoeken op de goed gevulde prijzentafel. Als extra was er voor de laatste in elke groep een potchysantje.

Bij de jeugd eindigde Niels van den Beukel (Schaakmat) als eerste in de hoofdgroep. Er speelden 16 jeugdspelers mee. Voor de nummers een tot en met drie van elke groep was er een mooie beker. Het team van Schaakmat 2 werd winnaar van de teamcompetitie, met 27,5 punten, gevolgd door Schaakmat 1. Voor het winnende team (Dany Zwaartman, Daan Zwinkels, Rob v.d. Burgh en Titus Reichel) waren er mooie medailles.

Wethouder Ben v.d. Stee van de gemeente Westland opende het toernooi met de 1e zet in groep 1 bij de HSB-kampioen 50+ Leo Duijvesteijn (Schaakmat en WSC). Natuurlijk werd bij dit toernooi de traditie in ere gehouden en werd elke speler op de tweede schaakavond voorzien van een portie heerlijke Westlandse druiven. Dit jaar werden ze uitgedeeld door de Druivenprinses, Jeanine Stolze. Daarmee is een oude traditie in ere hersteld. Spelers en organisatie kunnen terugkijken op een perfect verlopen toernooi en gaan zich nu voorbereiden op de speciale 60e editie van het Druivenschaaktoernooi, dat in 2008 gehouden zal worden op vrijdag 29 augustus, dinsdag 2 september en vrijdag 5 september.
Eindstanden en foto’s staan op Druivenschaaktoernooi.

Uitnodiging HSB Algemene Vergadering - 19 september 2007

(vr 31-08-2007, Bob Barbier, secretaris HSB) Op woensdag 19 september a.s. zal de Algemene Vergadering van de HSB plaatsvinden. De vergadering zal aanvangen om 19.30 uur en wordt gehouden in ‘Denksportcentrum Promotie’, Van de Wateringelaan 118 te Voorburg.
De agenda en bijbehorende stukken zijn hier te vinden. Het (concept) jaarverslag is hier te vinden.

Workshop lesgeven met de SpeelZ leskist

(vr 31-08-2007) Zie het artikel op de KNSB-site.