Onze Tuin.

 

 

In 1995 was ik op de fuchsiashow op de Hofboerderij in Wateringen en daar zag ik een mooie fuchsia. Nee, niet zo maar een fuchsia, maar een fuchsia die je aankijkt. Nou ik was op slag verliefd op die plant. Het was de WALZ Jubelteen, dus heb ik die gekocht. Maar bij die Úne fuchsia bleef het niet. Ik heb er nu ongeveer honderd en daar hebben wij de tuin naar ingericht. Ik ben lid geworden van die club , want op een club leer je van elkaar en kan je ervaringen uitwisselen.

 Wij zijn in mei 2003 verhuisd met natuurlijk weer een tuin. De tuin is 6 meter breed en 10 meter lang. De zon komt er om 9:00 uur in en verdwijnt om 20:00 uur in de zomer. Deze tuin is ook weer ingericht voor de Fuchsia's. Wij hebben de tuin weer opnieuw ingericht en de fuchsiapalen en het kasje hier ook weer in de tuin gezet. Alle fuchsia's hebben weer een plekje gekregen.

                          

Dit is een foto van de tuin zoals die was toen we hier kwamen wonen en rechts een foto van de tuin zoals die nu is. De foto links is gemaakt in mei 2003 en de foto rechts heb ik gemaakt eind juli 2003 en de fuchsia's staan in volle bloei. 

                     

In 2005 hebben we de tuin weer wat veranderd. We hebben twee vakken gemaakt en daar buxussen in gezet. Zodat we in de winter ook wat groen in de tuin hebben. Op de foto rechts ziet u de druiven trosjes in het kasje. Waar ik erg trots op ben,  want daar heb ik 5 jaar op gewacht. Dus dat wordt lekker druiven eten in september.

                          

         Hier wordt hard gewerkt             Willie Tamerus en Windhapper        Clematis Montana rond de spiegel

In de winter staan de fuchsia's in het kasje. Er zit een elektrische aansluiting in het kasje en met een kacheltje kan ik alles vorstvrij houden. Ook heb ik er 2 ventilatortjes in hangen, gemaakt van 2 ventilators uit een oude computer. In de winter hebben de fuchsia weinig of geen water nodig als ze in een kasje staan. Wel is het belangrijk dat ze gesproeid worden. Als ze in huis staan op een kamer of zolderkamer moeten ze meer water hebben omdat de temperatuur dan veel hoger is. Begin april begin ik met het verpotten van de fuchsia's met goede fuchsiagrond. Eind april gaan ze naar buiten als de temperatuur niet te laag is. Maar omdat wij aan de kust wonen is de kans op nachtvorst in april hier klein. Als de fuchsia's uit gaan lopen moeten ze een paar keer getopt worden zodat je mooie volle planten krijgt. 

        

    Sinds augustus 2003 krijgen de fuchsia's automatisch water, dat kan ik instellen met een computer.

         

     De koolmeesjes en het roodborstje komen graag snoepen van de krans die ik gemaakt heb.

En dan maar wachten totdat de eerste bloemen verschijnen. In het voorjaar als de zon een beetje wil schijnen en de temperatuur wat hoger wordt dan zie je ze, bij wijze van spreken, groeien. En als je dan op een mooie zomeravond in de tuin kan zitten dan is het echt genieten van al die mooie fuchsia's. Want lelijke fuchsia's zijn er niet.

Fotograferen is ook een hobby van mij, met een digitale camera kan ik de foto's in de computer zetten. En zo heb ik al mijn fuchsia's op deze manier vastgelegd. Ik werk met een goed foto bewerking programma waarmee vaak nog wat meer details kunnen worden belicht. 

 

 

Back to Top

 

Naar de Fuchsia tips

Naar de Fuchsia Foto's

                                                       TERUG NAAR HOMEPAGE