Als iemand lichamelijk niet in orde is, dan is dat een teken van het in onbalans zijn op fysiek niveau. Door een Reiki behandeling komt er extra energie beschikbaar voor het lichaam en op dat moment kan het lichaam met die extra energie aan het herstel beginnen.

Het lichaam heeft een zelfgenezingsmechanisme. Denk aan een schaafwond. Het lichaam zorgt ervoor, zonder enige hulp van buitenaf, dat de wond heelt. Reiki energie ondersteunt dat zelfgenezingsmechanisme. De gever kan dus geen invloed uitoefenen op het resultaat van de behandeling, het lichaam van de ontvanger en zijn energiesysteem regelen dat allemaal zelf.
Het is voor een Reiki behandeling dan ook niet nodig om een diagnose te stellen. Dat is maar goed ook, want alleen een arts is daartoe bevoegd.

Reiki werkt ook op geestelijk niveau. Dat maakt, dat Reiki goed toepasbaar is bij bijvoorbeeld zowel hoofdpijn als spanning, bij zowel verkoudheid als bij depressiviteit.

Zeker is, dat Reiki nooit negatief of schadelijk is. Het kan bijvoorbeeld voorkomen, dat de klachten eerst verergeren. Vaak zie je al na korte tijd, dat de klachten afnemen. Het is als homeopathie. Eerst wordt het even erger en daarna gaat het weg of wordt het in elk geval beter. Het lichaam pakt de oorzaak van de ziekte aan en ruimt daarbij alle verschijnselen van het ziektebeeld op.
Terug naar hoofdmenu