. :: Mobiel::.   .:: 06-33928558 ::.
Welkom in Noorwegen
Noorwegen is een vakantieland bij uitstek, zowel in de zomer als in de winter, voor mensen die intens de Noorse natuur willen beleven. Stil genietend van het overweldigende landschap of actief met de hengel, skie's, surfplank, kano, fiets of door de bergschoenen aan te trekken. De mogelijkheden voor een actieve vakantie in de ongerepte natuur zijn welhaast onbeperkt.
Noorwegen heeft een zeer gevarieerd landschap. Grote trekpleister zijn de fjorden aan de westkust van Noorwegen. Maar ook vind U in Noorwegen uitgestrekte hoogvlaktes, bosrijke dalen en ontelbare rivieren en meren. Één van de mooiste zeereizen van de wereld is die van de Hurtigruten, een reis langs de Noorse westkust met 11 comfortabele postschepen die 2500 zeemijlen lang is. De reis duurt 11 dagen en doet 34 havens aan. Hij begint in Bergen en eindigt in Kirkenes aan de Russische grens. Een andere belevenis is om eens een gletscherwandeling te maken op één van de vele gletschers die Noorwegen rijk is. Ook zomerskién behoort tot de mogelijkheden. Een bezoek aan de Lofoten is zeer de moeite waard. Dankzij de aanéénschakeling van deze eilanden is een rit per auto een bijzondere belevenis. Onderweg wachten talloze leuke vissersplaatsjes en overnachtingsmogelijkheden. 
Treinreizen zijn in Noorwegen een onvergetelijke ervaring. De beroemde Bergensbane van Oslo naar Bergen, een treinreis van bijna 500 km lang, klimt vanaf zeeniveau bij Oslo naar een hoogte van 1224 meter en gaat alvorens af te dalen naar Bergen, dwars over een kale hoogvlakte, de "Hardanger Vidda". Op deze hoogvlakte leeft de grootste populatie wilde rendieren van Europa. Bij Myrdal kunt U een uitstapje maken naar Flåm  aan het Aurlandsfjord met de Flåmsbana. Deze trein overbrugd over een afstand van 20 km een hoogteverschil van 867 meter en gaat daarbij door verschillende tunnels. Ook maakt de trein een stop bij de Kjosfossen. Hier heeft U de gelegenheid om uit te stappen en foto,s te maken.  
voor wandelaars, met goed gemarkeerde wandelroutes over paden, maar ook routes waarbij u gebruik zult moeten maken van kaart en kompas. Deze kaarten zijn vaak te verkrijgen bij de lokale boekhandel. De Noorse bergen zijn op hun mooist als het najaar weer nadert. Het is dan een grote kleurenpracht van bomen die van kleur veranderen. Noorwegen is een prachtig fiets land, met een veelzijdig en gevarieerd activiteitenaanbod. Vooral het Oosten van het land is uitermate geschikt om te fietsen. Altijd vind U onderweg aan het eind van een enerverende dag wel ergens een onderkomen, hetzij op een camping, in een hut of in één van de vele hotels die het land rijk is. Kortom: Noorwegen, een ideaal vakantieland voor hen die van frisse lucht en mooie natuur houden.  

Voor de beoefenaars van wintersporten heeft het land diverse mogelijkheden. Er liggen verspreid over het land diverse skigebieden waarvan Trysil,  dat gelegen is in het Oosten van het land, het grootste skigebied heeft. Skiën kan men vaak van het vroege najaar tot soms wel eind april.  Maar ook de liefhebbers van langlaufen vinden in Noorwegen duizenden kilometers løypen waarop U uw lieve-
lingssport kunt beoefenen.  Verder worden er in de diverse wintersportplaatsen veel aktiviteiten georganiseerd zoals snowscooter rijden voor kinderen en bobsleeën. Ook zijn er hier en daar ijsbanen open waar U uw rondjes kunt trekken. 

    .:: Vormgeving ::.  "Olstua" hytte og  opplevelser ®       
U vind ons in Steinvik dat gelegen is in  "Østerdalen",  een gebied in het Oostelijk deel van Noorwegen in de provincie Hedmark, alwaar wij diverse mogelijkheden aanbieden om goedkoop te overnachten. Steinvik ligt ongeveer 50 km ten Noorden van Elverum. Ideaal gelegen voor mensen die op doorreis zijn van en naar het  Noorden of voor vissers die gedurende een aantal dagen in dit deel van Noorwegen willen (vlieg)vissen . Informatie over ons en de mogelijkheden om te overnachten bij ons hetzij voor een Quick Stop met camper of caravan of in een hut, de omgeving en welke activiteiten U kunt ondernemen vind U op de volgende 4 pagina's. De pagina's daarna gaan specifiek over Hedmark en Noorwegen in het algemeen. Heeft U aan of opmerkingen over de site of heeft U suggesties voor aanvullingen neem dan kontakt met ons op via dit E-mail adres of het formulier op de pagina 3.

 

Noorwegen Hedmark

Noorwegen diversen

 

 

 

 

 

Hedmark zomer 2009

 

 

Noorwegen
2010

 

Foto albums