perkamentrol Hartelijk welkom op onze home-page die geheel aan de genealogie is gewijd. Met deze hobby zijn wij in aanraking gekomen in 1988 via een oom van mijn vrouw. Op een dag waren we bij hem op bezoek. Hij vertelde aan ons dat hij wat akte's had opgezocht in het archief. Hij kwam met enkele geboorte- huwelijk- en overlijdensakte's van voorouders van hem en dus ook van mijn vrouw voor de dag. Door dit alles werden wij ook enthousiast.
Na dit bezoek zijn we al snel naar het archief van Maassluis gegaan om daar wat over mijn voorouders te weten te komen. Zelf wist ik al dat de ouders van mijn vader in Maassluis waren geboren. Maar ook dat mijn overgrootvader Arie van den Hoek in Rotterdam was geboren. Het spoor naar hem liep dus al gelijk dood in Maassluis op zijn huwelijksakte na. Wel ontdekten wij dat de voorouders van mijn oma van Es wel uit Maassluis kwamen. Omdat het voor mij heel gemakkelijk was om even naar het archief van Maassluis te gaan heb ik daar heel wat gegeven gevonden van het geslacht van Es. Later heb ik ook onderzoek gedaan naar de voorouders van Arie van den Hoek.
Omdat de oom van mijn vrouw al onderzoek deed naar zijn voorouders hebben wij onderzoek gedaan naar de voorouders van haar moeders kant.

In al die jaren hebben wij heel wat gegevens bij elkaar verzameld. Wij zijn nog begonnen met alle gegevens met een gewone typmachine te verwerken, maar als je steeds meer gegevens krijgt wordt het erg onoverzichtelijk. Met de computer gaat dit verwerken vele malen makkelijker. Dit verwerken doe ik met het programma PRO-GEN. De volgende stap was om de gegevens doormiddel van deze home-page aan ander te tonen. Op deze manier hopen wij met andere amanteur-genealogen in contact te komen. Bij gemeenschappelijke onderzoek resultaten kunnen wij misschien tot uitwisseling van gegevens komen.
levensboom
Levensboom


Op deze home-page worden de volgende onderwerpen behandeld:

punt Een Geslacht van Mandenmakers:
Dit behandeld de genealogie van Hendrik van der Hoek. Hij huwde in 1763 te 's-Gravenhage met Anna Maria Flijtman. De nakomelingen van dit echtpaar vestigden zich te Dordrecht. Latere nakomelingen vestigden zich ook te Rotterdam en weer later te Maassluis. Velen van hen waren van beroep mandenmaker.

punt Een Maassluis Vissersgeslacht:
Dit behandeld de parenteel van Marcusz. en Fijtgen Cornelisse. Hun huwelijk werd op zondag 10 juni 1657 te Maassluis voltrokken. De nakomelingen van dit echtpaar bleven vele generaties lang in Maassluis wonen. De mannen waren veelal van beroep zeevisser. De vrouwen werkten veelal voor hun trouwen als nettenboetster.
Omdat dit een parenteel betreft komen hier verschillende achternamen voor. De achternamen die op het moment veelvuldig in de parenteel voor komen zijn:
van den Berg, van Es, van den Hoek, van der Meulen en Rietdijk.

punt Parenteel van Dirk van der Wilt en Adriaantje van Gelder:
Dit behandeld alle nakomelingen van mijn opa en oma van der Wilt-van Gelder. Tevens worden ook de ouderlijke gezinnen van mijn opa en oma behandeld.

punt Een Geslacht uit Charlios en Katendrecht:
De genealogie van de familie Oosthoek begint rond 1699 met de doop van Arij Pieterze. Oosthoek te Charlois. Hij was een zoon van Pieter Ariensz. Oosthoek en Anna Ariesd. Verschoor.

punt Een Geslacht uit het Westland:
Dit behandeld de genealogie van de familie van der Kaaij. Circa 1663 werd te Buren (GLD) Gijsbrecht Sandersen. van der Kaaij geboren. Hij huwde met Mayken Hendricks. Dit huwelijk is waarschijnlijk te Buren (GDL) voltrokken. Uit dit huwelijk werden zes kinderen geboren. Het gezin is later naar 's-Gravenhagen (ZH) verhuisd. Hun oudste zoon, Alexander huwde twee maal. De zoon van Alexander, Krijn van der Kaaij uit zijn tweede huwelijk, vestigde zich op zijn beurt te 's-Gravenzande (ZH).
De moeder van mijn schoonvader heette Geertruida Maria van der Kaaij en was een nakomeling van dit geslacht. Vandaar de intresse naar deze Westlandse familie.

punt Een Geslacht uit Zwitserland:
Dit behandeld de genealogie van Johannes Reatsch. Hij werd omstreeks 1769 te Grauw Bunderland, Zwitserland geboren. Hij overleed op 4 September 1833 te Heusden (NB). Zijn achterkleindochter Francyna Philippina Pietronella Reatsch is de overgrootmoeder van mijn vrouw.

punt Kwartierstaat:
Dit behandeld de voorouders plus de gezinssamenstelling van deze voorouders van onze drie kinderen: Ingeborg, Walther en Nathalie van den Hoek.
Tevens vind u hier een uitvoer van kwartierbladen met als kwartierdraagster Ingeborg van den Hoek.

punt Maassluis in oude ansichten:
Hier vind u een aantal foto's van oude ansichten van Maassluis van voor 1950.


De genealogie gegevens op onze home-page zijn nadrukkelijk alleen bedoeld voor niet-commercieŽl en persoonlijk gebruik om tot een uitwisseling van gegevens te komen bij eventuele gezamenlijke voorouders.

copyright © 2001 F.van den Hoek, Maassluis, Nederland

Moeraszoutgras


De laatste update is van zondag 10 November 2013
perkamentrol favdhoek@kabelfoon.nl