"EEN GESLACHT VAN MANDENMAKERS"Koolmees De genealogie van de familie van der en van den Hoek begint bij het huwelijk van Hendrik van der Hoek (ook Henricus genoemd) met, de weduwe Anna Maria Vlijtman (ook Flijtman en Fleitman genoemd).
Dit huwelijk werd in 1763 te 's-Gravenhage gesloten. Uit dit huwelijk zijn vier kinderen geboren. Hun derde kind, Joannes (ook Johannes genoemd) huwde op 17 September 1796 te Dordecht met Johanna Bourgonje (ook Borgon, Borgonje, Borgonie, Bourgonge, Bourgonjen en Bougonje genoemd). Op het moment van hun huwelijk waren er al drie kinderen geboren, één er van was zelfs inmiddels overleden. Hun eerste kind werd in 's-Gravenhage geboren, de andere zijn allemaal in Dordrecht geboren. In totaal kregen ze samen zes kinderen. Van het vijfde kind staat alleen de achternaam vermeld in het doopboek. Waarschijnlijk is dit kind op jong leeftijd overleden.
Hun derde kind, Johannes huwde met Johanna Bongers en hun zesde kind, Hendrik huwde met Hendrika van Meteren.
Johanna Bourgonje overleed op 11 Juni 1816 te Dordrecht. Haar man Johannes huwde anderhalve maand later op 28 Augustus 1816 te Dordrecht met Adriana Filippina Akkerman. Uit dit tweede huwelijk zijn geen kinderen geboren.
Johannes en Johanna kregen samen negen kinderen, Hendrik en Hendrika kregen samen acht kinderen. Vanaf hier worden de nakomelingen talrijker. Het zou te ver gaan omdat allemaal hier te beschrijven. Uit mijn ondrzoek is gebleken dat veel van de mannnelijke nakomelingen mandenmakers zijn geweest. Pas tegen het eind van de negentiende eeuw komen er meer beroepen bij. Vandaar de titel van deze genealogie is:

"EEN GESLACHT VAN MANDENMAKERS"

Om er voor te zorgen dat ook de kinderen van de vrouwelijke naamdraagsters in de genealogie worden vermeld, heb ik er voor gekozen om de stamboom als parenteel te tonen.

Wouw
In de loop der jaren heb ik veel gegevens in het archief achterhaald. Maar elk antwoord wat in het archief wordt gevonden geeft weer een veelvoud van vragen. Er is is dus voor mij nog veel te onderzoeken.
De gegevens van geboorte zijn tot 100 jaar terug, die van huwelijk 70 jaar terug en die van overlijden tot 50 jaar terug vrij te onderzoeken. Dit houd in dat ik voor jongere gegevens ben aangewezen op andere bronnen. Dit kan een overlijdenskaart en trouwboekje of een bericht van geboorte of overlijden uit de krant zijn. Mocht het zo zijn dat er in deze parenteel voorouders van u voorkomen, en u zou het leuk vinden dat ook uw gegevens hier komen te staan. Neem dan via mijn e-mail adres kontact met mij op. Ik zal u dan zo spoedig mogelijk terug schrijven zodat we tot e.v.t. uitwisseling van gegevens kunnen komen.
Bijvoorbaat dank voor uw eventuele medewerking.Door hier op de link te klikken krijgt u een lijstje te zien van wie ik aanvullende gegevens voor deze genealogie heb mogen ontvangen.

Beuk
Beuk


punt Door hier 3d bal op de link te klikken krijgt u de genealogie te zien.


punt Door hier op de link te klikken krijgt u een pagina met een overzicht van foto's.


punt Door hier op de link te klikken krijgt u levensbeschrijving te lezen over Franciscus van den Hoek (1892-1968).
Dit artiekel is met toestemming van de HVM overgenomen uit de Historische Schetsen van en over Maassluis Nr. 37.

terug naar openingspagina