Kennismaken met: Indian Outlaw’s

Wij zijn Gerard en Brenda v.d. Ende. We hebben drie kinderen, zijn eigenaar van de Australian Shepherd kennel Indian Outlaw’s en willen u graag vertellen hoe onze kennel totstandgekomen is.

 

In 1986 zijn we begonnen met een Bouvier, waar er al snel een bij kwam. Ons virus met honden was begonnen. We hebben met de Bouviers veel getraind en wedstrijden behendigheid gelopen. Daarna kwamen er een kruising witte Canadese Herder/Berner Sennen, een Maltezer, een Duitse Dog en natuurlijk onze Kimmy, die al deze honden heeft meegemaakt, de Yorkshire Terrier. Allemaal hele lieve honden, waaraan we veel plezier hebben beleefd en waar we goede herinneringen aan hebben.

 

We zijn ooit begonnen met fokken met onze Yorkshire Terrier, waarmee we een paar nestjes hebben gehad. Het was ontzettend leuk om de pups groot te mogen brengen en er lieve baasjes voor te vinden. We hebben altijd met onze honden getraind bij een hondenclub (De Vrije Sprong) en als we daar Border Collies bezig zagen, dachten we altijd: de volgende hond wordt een Border. Maar het enige dat ons niet trok is het ‘eyen’, een soort hypnotiserende blik die dit ras uitoefent op alles wat beweegt.

 

Toen kwam de Aussie in beeld, gezien in een blad, we waren er meteen verliefd op. Dus gingen we informatie zoeken over het karakter en de eigenschappen van dit ras op internet en kwamen er al gauw achter dat het toch wel was wat bij ons past: een lekkere actieve hond met karakter waarmee we aan het werk konden, maar die ook een gezellig maatje voor de kinderen kon zijn. Wij hebben toen bij de ASCN informatie opgevraagd en ons ingeschreven voor de puppylijst, omdat we toch ook fokplannen hadden en daarom een goede hond zochten waarmee dit allemaal mogelijk was. Uiteindelijk hebben we een heel leuk teefje gekocht bij de kennel Out Of Indian Red Apache.

 

Onze Chinouk is een red merle teef die voldeed aan alle verwachtingen van wat wij in de Aussie zochten. Ze liep alle trainingen met veel plezier, zo heb je er zelf ook erg veel lol in. Maar ze is zeker niet de makkelijkste, dus voor ons ook wel een uitdaging en daar houden we dan ook wel van. Al snel hadden we het plan er een eigen reu bij te zoeken die bij Chinouk past om in de toekomst een nest mee te fokken. Zo kwamen we bij de Laverton kennel in België, waar we met hun hulp en deskundigheid een passende reu vonden. Zo kwam onze Cowboy (Laverton Badger Boy) in ons leven, een red tri dit keer. Ook hij is een fantastische hond die veel in zich heeft, maar hij had medisch gezien een moeilijke start in zijn puppytijd waardoor wij besloten niet met hem te fokken.

 

Daardoor kregen wij een black tri teefje aangeboden en ook daar waren we heel gelukkig mee. Maar dit keer hadden we minder geluk: zij bleek niet van ons drukke gezin te houden en kwam in een negatieve spiraal terecht. Het was niet eerlijk voor haar om haar bij ons te houden. In overleg met de Aussierescue van Frans & Renate van Roij hebben wij afstand van haar gedaan. Ze is nu erg gelukkig bij haar nieuwe eigenaars en daar doe je het voor. Wel hebben wij hierdoor erg veel bijgeleerd over de Aussies en bedanken daar Frans en Renate dan ook voor. Maar ook de ASCN heeft in die tijd met raad en daad voor ons klaargestaan.

 

Toen alle drukte achter de rug was, zijn we gaan nadenken over ons eerste nest. We vonden al snel een geschikte lieve reu: Meet MyOwn Swedish Apple Pie (Payute) van de Dutch Lakota kennel. De aanvraag voor het nest gedaan en toen bleek ze eerder loops te zijn dan verwacht. We wachtten nog op één uitslag van de pedigree analyse van C.A. Sharp. Toch besloten we in samenspraak met de eigenaar van de reu dan maar buiten de club om het nest te fokken, maar hebben wel de verdere fokreglementen aangehouden die de club van een fokker verwacht.

 

Chinouk heeft een leuk nest van zeven gezonde pups gekregen. Het was een geweldige tijd, vooral om ze klaar te stomen voor de grote wereld. We gaan daarom regelmatig als de pups oud genoeg zijn wat ondernemen, zodat ze al met heel wat situaties kunnen kennismaken terwijl ze nog lekker veilig bij moeders kunnen schuilen. De pups groeien bij ons in huis op en zijn kinderen gewend. Wij hebben uit dit nest onze Chief (Indian Outlaw’s Tatanka Iyotake), een blue merle reu, aangehouden.

 

Dan zijn er al drie Aussies in ons leven, maar nummer vier kwam ook al snel. Wij wilden heel graag een teef uit heel oude lijnen erbij. Zo kwamen we in contact met Fairoaks, de Hall Of Fame kennel in Amerika die nog met die oude lijnen fokt. Daar hebben we een black bi teefje gekocht: Dreamcatcher Chenoa. We hopen en streven ernaar de volgende nesten via de club te kunnen fokken. We willen wel serieus met de fok bezig zijn, ook al is het maar een hobby van ons.

 

Zo hebben we al heel wat meegemaakt met onze Aussies. Dagelijks zijn we te vinden op het strand en in de duinen van Hoek van Holland en trainen we veelvuldig met onze kanjers bij onze hondensportvereniging D.V.S. in ’s-Gravenzande. Wij zijn geen mensen die je op wedstrijden ziet, maar we vinden het heerlijk om recreatief met de honden bezig te zijn. Ook vind je ons af en toe op een show. Dit was wel ons verhaal tot nu toe. Misschien ontmoeten jullie ons nog wel eens via een van onze nestjes of op evenementen van de ASCN, want dit ras heeft toch wel ons hart gestolen.

Vriendelijke groeten en wie weet tot ziens,

Gerard en Brenda v.d. Ende
Prins Mauritsstraat 8
2691 GS 's-Gravenzande
0174-884370
06-42159718