Het lijkt een beetje op een geboorte vandaar deze kop.

Lois en Steve komen uit de collectie van Henny Staring.

Lois haar naam is de naam, die Henny eraan gegeven heeft. De naam van Steve, haar partner, heb ik met de hulp van een aantal ENPEG leden gevonden.

Haar japonnetje komt uit het tijdschrift Poppenhuizen en miniaturen, deel 32. Het patroon is van Cécile van Dongen.

Oorspronkelijk was het een nachtjapon. Ik heb alle tierelantijnen weg gelaten en zo een simpel zomerjurkje gecreëerd.

Met Steve ben ik al weer een tijdje bezig. Eerst was hij nog in een beginstadium.

Eigenlijk is het zo geen gezicht.

 

In het begin veel problemen gehad met zijn benen. Hij verloor ze steeds. Let wel ik heb hier geen drupje lijm gebruikt.

Er is een trui in de maak, maar dat is een meerjarenplan geloof ik. Ik wil Steve stekeltjeshaar geven. Daar ben ik al flink mee aan het experimenteren geweest. Welk materiaal ik ga gebruiken weet ik nog niet zeker.

 

De uiteindelijke oplossing vond ik, toen ik bij Bart Smit de Scala poppetjes ontdekten. Ze zijn iets te klein voor de schaal 1:12. Maar de kleding trok nog meer mijn aandacht.

Ziehier Steve gekleed en al.

Bij de broek en het t-shirt hoort ook nog een spijkerjasje.

De hoed (nog niet helemaal zoals ik hem wil hebben) is gemaakt van vilt.

 

 Hier een foto van het kijkkastje/ wijnkistje waar Lois en Steve in "wonen".

De meubeltjes zijn door mijn vader gekocht op diverse rommelmarkten. Op en onder tafel staan twee zelfgemaakte mandjes (uit P&M nr. 33). In het mandje op tafel bevindt zich ook een zelfgemaakte hyacint (workshopje ENPEG). Daar heb ik onlangs van mijn e-mailvriending Anja een geschikte bloempot voor gekregen.

Van mijn sigarenwinkelier een setje aansteekhoutjes gekregen. Dat zijn reepjes hout, die de echte sigarenliefhebber gebruikt om zijn sigaren mee aan te steken. Ze zijn ongeveer 9 cm lang, 4 mm breed en 1 mm dik. Ik knip deze reepjes in stukjes van 1,5 cm en plak ze in visgraatmotief. Dus de parketvloer is in de maak.

Lois en Steve hebben in oktober 1999 uitzicht gekregen op een grotere behuizing. Ik heb het ENPENPEG gekocht.

In diezelfde maand brachten ze al een bezoek aan hun toekomstig huis.

In december 1999 ontvingen wij weer een wijnkistje (met inhoud) als relatiegeschenk. Terstond besloot ik om het kijkkastje uit te breiden. Van het nieuwe kistje heb ik de achterzijde verwijderd. Met houtlijm heb ik het tegen de voorkant van het kijkkastje geplakt. De kamer is nu een stuk ruimer geworden en ook donkerder. Dat betekent dat er ook verlichting moet worden aangelegd. Bij mijn bezoek aan De Stolp heb ik al wat onderdelen daarvoor gekocht: fittingen, stekkertjes, lampjes, bedrading.

 

04-11-2000