Rattery
Hier kunt u alles lezen over mijn gedachten en doelstellingen over het fokken binnen deze rattery.

Voor een nestje zoeken wij een gezond en lief vrouwtje tussen de 6 en 8 maanden, ze moet een goede stamboom hebben en gezonde familieleden die ong. 2 a 3 jaar zijn geworden, of nu nog leven.
Het mannetje moet ong. 1,5 jaar zijn het liefst ouder altijd gezond zijn geweest met een lief karakter. Zijn familie moet ook lief en gezond zijn, of op oude leeftijd zijn overleden.

De nestjes gaan pas echt door als er voldoende reserveringen zijn, ong. 5 mannen en 5 vrouwen moeten gereserveerd zijn omdat de nest aantallen hoog kunnen zijn. Als er weinig rittens worden geboren hebben de mensen de mogelijkheid om of doorgeschoven te worden naar het volgende nest of dat ik voor die mensen bemiddel bij een andere rattery die op dat moment rittens heeft.
Als er dus genoeg reserveringen zijn en de beide ouders nog gezond zijn gaat het nestje door, en is het afwachten of het meisje zwanger word ja of nee.

Als de rittens geboren zijn worden ze iedere dag vastgehouden door mensenhanden zodat ze goed tam worden, de eerste 2 weken zitten ze in een dunabak waar ze dus niet uit kunnen ontsnappen en zodra de oogjes open zijn gaan de rittens in een grote klimkooi waar ze zich lekker uit kunnen leven, zodat ze al lekker kunnen klimmen als ze bij de eigenaren komen. Ze blijven tot hun 5de week bij ons mits ze 75 gram wegen. Als ze lichter wegen blijven ze nog wat langer bij mij.

De rittens gaan per 2 weg als mensen nog nooit ratjes hebben gehad omdat ratten niet alleen kunnen leven. Er zijn fokrittens en huisdierrittens, fokrittens gaan alleen naar rattery's  die in mijn ogen goed zijn en verantwoordelijk fokken, huisdierrittens zullen met een fokverbod de deur uit gaan en gaan meestal naar mensen die geen rattery hebben. Bij het afhalen van de rittens krijg je informatie mee die handig is voor het verdere leventje van de ratjes en moeten de mensen een overeenkomst tekenen. En de mensen krijgen een zo volledig mogelijke stamboom mee.

Ik hou graag contact met de mensen om te kijken hoe de ratjes zijn, zodat de mensen met fokrittens kunnen zien of de broertjes en zusjes nog lief en gezond zijn dat kan helpen met het plannen van een nestje.

Mocht een ratje overlijden hoor ik het graag en ook de reden waarom.1