Taart

Ingredienten

1
1 bakje

1 kilo
  
1-2 eetlepels
 300 g
 4
 6 plakjes
75 g

 

 prei 
 crème fraîche
 asperges
 slaolie 
 lamsvleesreepjes (ongekruid)
 eieren 
 bladerdeeg      (diepvries)
 kaas (belegen, geraspt)
 lage aardewerken taartvorm, ca. 20 cm ø
 nootmuskaat 
 peper 
zou

4 porties
Voorbereiding

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien Schil de asperges, snijd ze in kleine stukjes en kook ze in een laagje kokend water met een snufje zout in ca. 15 minuten gaar. Afgieten en laten uitlekken Verwarm de oven voor op 200°C Bekleed een lage aardewerken taartvorm (ca. 20 cm ø) met het bladerdeeg. Prik met een vork hier en daar gaatjes in de bodem

Bereiding

Snijd de prei in smalle ringen Verhit de olie en roerbak hierin de vleesreepjes 3 minuten. Voeg de preiringen toe en bak ze 3 minuten mee Klop de eieren met de crème fraîche los en voeg de kaas, wat zout en peper en wat nootmuskaat toe. Vul de vorm met het vlees-preimengsel, de asperges en het eimengsel Bak de taart midden in de hete oven in ca. 35 minuten goudbruin en gaar. Snijd de taart in punten, warm of koud serveren

TIP: 

Voorgerecht

Geef vooraf een kervelsoep van lichtgebonden vleesbouillon met veel fijngehakte kervel erdoor. 

Nagerecht

Wentelteefjes: oude witte boterhammen, gedoopt in een mengsel van een losgeklopt ei met een scheutje melk en wat kaneel, in de boter goudbruin gebakken, met plakjes sinaasappel erbij. Makkelijk en lekker als dessert.

Vorige Startpagina Terug Volgende

Laatst gewijzigd op: 19.09.2001
©Siejokee 2001