met Italiaans tintje

Voorgerecht voor 6 personen Ingredienten

 

18 gekookte 
18 gekookte 

1,5 dl 
1
2,5 eetlepels
1 teen

1 dl
2
2 eetlepels
2 eetlepels
2 eetlepels
1

 

 

 groene asperges
 witte asperges
 eierdooier
 maïskiem-olie
 theelepel mosterd
 citroensap 
 geperste knoflook
 koksroom
 sardines uit blik zonder vel of graten
 tomaten (in blokjes)
 verse, gehakte bieslook
 kappertjes
 hardgekookt ei

Voorbereiding

Met tomaatblokjes wordt in dit recept ‘tomaatconcassé’ dat wil zeggen ontvelde, ontpitte en in blokjes gesneden tomaat. 
Maak de saus door een mayonaise te maken van de eierdooier en de olie. Zorg dat deze beide ingrediënten op dezelfde temperatuur zijn. Klop in een rustig tempo druppelsgewijs olie door de eierdooier en voeg mosterd, citroensap, knoflook, peper en zout toe

Bereiding
Pureer de sardientjes in de keukenmachine, voeg de mayonaise toe en maak de saus zacht met de room. 

Leg op de borden om en om 3 groene en 3 witte asperges. Nappeer met de saus. Prak het hardgekookte ei fijn. Garneer het gerecht met tomaatconcassé, bieslook, peterselie, kappertjes en ei. 

Vorige Startpagina Terug Volgende

©Siejokee 2001