Voorgerecht
voor 6 personen |
Ingredienten
18 gekookte
18 gekookte
1
1,5 dl
1
2,5 eetlepels
1 teen
1 dl
2
2 eetlepels
2 eetlepels
2 eetlepels
1 |
groene asperges
witte asperges
eierdooier
maïskiem-olie
theelepel mosterd
citroensap
geperste knoflook
koksroom
sardines uit blik zonder vel of graten
tomaten (in blokjes)
verse, gehakte bieslook
kappertjes
hardgekookt ei |
|
Voorbereiding
Met tomaatblokjes wordt in dit recept ‘tomaatconcassé’ dat wil zeggen ontvelde, ontpitte en in blokjes gesneden tomaat.
Maak de saus door een mayonaise te maken van de eierdooier en de olie. Zorg dat deze beide ingrediënten op dezelfde temperatuur zijn. Klop in een rustig tempo druppelsgewijs olie door de eierdooier en voeg mosterd, citroensap, knoflook, peper en zout toe
|
|
|
Bereiding Pureer de sardientjes in de keukenmachine, voeg de mayonaise toe en maak de saus zacht met de room.
Leg op de borden om en om 3 groene en 3 witte asperges. Nappeer met de saus. Prak het hardgekookte ei fijn. Garneer het gerecht met tomaatconcassé, bieslook, peterselie, kappertjes en ei.
|
|
©Siejokee 2001
|