|
Ingrediënten
16 stuks
12 stuks
1 eetlepel
50 gram
50 gram
50 gram
1 centiliter
0,5 liter
100 gram
1 deciliter
1 eetlepel
4 takjes
|
Asperges
Garnalen grote ongepelde
Olijfolie
Sjalot
Wortel
SelderijCognac
Witte wijn
Crème fraîche Fr.
Boter
Olijfolie
Tomatenpuree
Dragon |
|
Voorbereiding
Was en schil de asperges. Pel de grote garnalen en maak deze
verder schoon. Snijd vanaf de kopzijde de garnaal een stukje
in.. |
|
|
Bereiding
Bak de garnalen ongeveer 4 minuten in een beetje olijfolie
op. Kook de asperges in gezout water ongeveer 10 minuten.
Laat ze afkoelen en uitdruipen. Snijd de asperges schuin en
voorzichtig in de lengte in tweeën. Fruit de sjalot, de wortel,
de selderie in de olijfolie. Voeg de resten van de garnalen en
een soeplepel tomatenpuree toe. Flambeer met de cognac en
voeg de witte wijn en ongeveer 250 milliliter water toe. Laat
dit in 20 minuten tot 2/3 inkoken. Voeg de crème fraîche toe
en giet dit mengsel door een fijne zeef.. Breng het weer aan
de kook en voeg de boter toe om te binden
|
Presentatie
Doe in een diepe bord een beetje van de saus en leg hierin de grote garnalen
en de asperges. Versier dit met een sprietje dragon.
|
|
|
©Siejokee 2001
|