|
Ingrediënten
800 gram
1 theelepel
50 gram
60 gram
1,5 liter
1
1 theelepel
1 deciliter |
Asperges
Suiker
Boter
Bloem
Kippenbouillon
Eierdooier
Dille
Slagroom
Peper
Zout |
|
Voorbereiding
Schil de asperges en snij de onderkanten en de koppen eraf.
Bewaar de koppen en kook deze in water gaar. De rest van de asperges in stukken snijden en blancheren. |
|
|
Bereiding
Een blanke roux bereiden van boter bloem en deze met 1,5 liter bouillon glad roeren, de soep aan de kook brengen en de geblancheerde asperges erin gaar laten worden. De soep door een fijne zeef wrijven en opnieuw aan de kook brengen, peper en zout naar smaak toevoegen. Voeg de dille toe. Meng de eierdooier en room. Neem de pan van het vuur en
voeg eierdooier/roommengsel er voorzichtig aan toe. Roer de warme aspergepunten door de soep. Serveer met toast belegd met gerookte zalm.
|
|
Laatst
gewijzigd op: 30-04-01
©Siejokee 2001
|