Soep

Ingrediënten

800 gram
1 theelepel
50 gram
60 gram
1,5 liter

1 theelepel
1 deciliter

 

Asperges 
Suiker 
Boter 
Bloem 
Kippenbouillon 
Eierdooier 
Dille 
Slagroom 
Peper 
Zout 

Voorbereiding

Schil de asperges en snij de onderkanten en de koppen eraf. 
Bewaar de koppen en kook deze in water gaar. De rest van de asperges in stukken snijden en blancheren. 

Bereiding

Een blanke roux bereiden van boter bloem en deze met 1,5 liter bouillon glad roeren, de soep aan de kook brengen en de geblancheerde asperges erin gaar laten worden. De soep door een fijne zeef wrijven en opnieuw aan de kook brengen, peper en zout naar smaak toevoegen. Voeg de dille toe. Meng de eierdooier en room. Neem de pan van het vuur en voeg eierdooier/roommengsel er voorzichtig aan toe. Roer de warme aspergepunten door de soep. Serveer met toast belegd met gerookte zalm.

Vorige Startpagina Terug Volgende

Laatst gewijzigd op: 30-04-01
©Siejokee 2001