|
Ingrediënten
500 gram
1 eetlepel
2
eetlepels
1 liter
1 theelepel
1 theelepel
1 theelepel
1 eetlepel
4 eetlepels
100 g
1 |
Asperges
boter
bloem
aspergekooknat
gemberpoeder
soja
suiker
sherry
geklopte ongezoete slagroom
kreeftvlees (vers of blik)
eierdooier |
Voorgerecht voor 4
personen |
Voorbereiding
Schil de asperges en snij ze in stukjes van
3 cm. Breng de bouillon aan de kook en laat deze 15-20 minuten trekken zonder te koken.
|
|
|
Bereiding
Roer van de gesmolten boter met de bloem een glad papje.
Voeg al roerend het aspergekooknat toe en laat het al roerende garen.
Meng de kruiderijen met de sherry en de room.
Roer dit mengsel door de soep.
Voeg de stukjes kreeft en asperges erbij en laat alles op een zacht gaspitje
goed warm worden.
Haal de pan van het vuur.
Klop de losgeklopte eierdooier erdoor.
|
|
|
Laatst
gewijzigd op: 16-04-05
©Siejokee 2001
|